Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κουλουράκια δίχρωμα



Και με αυτά τα τόσο χαριτωμένα δίχρωμα κουλουράκια τελειώνει το αφιέρωμα μου στα κουλουράκια. Ελπίζω να πήρατε μια καλή γεύση μια και προσπάθησα να έχω όσο πιο αντιπροσωπευτικά του είδους γινόταν. Κάποια στιγμή αργότερα θα κάνω και τα κλασικά cookies (αμερικάνικα) αλλά ήθελα πρώτα τα κλασικά ελληνικά κουλουράκια για καφέ.

Υλικά :

220 γρ. μαργαρίνη soft
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουερ
3 βανίλιες  (2 για το λευκό μείγμα και 1 για το σοκολατένιο)
25-30 γρ. κακάο σκόνη


Εκτέλεση :


Σε ένα μπολ χτυπάμε 110 γρ. μαργαρίνης με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια ωραία κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ 50 γρ. κορν φλάουερ, 110 γρ. αλεύρι και τις 2 βανίλιες. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα 110 γρ. μαργαρίνης με τα 50 γρ. ζάχαρης όπως και πριν. Μόλις το μείγμα αφρατέψει σταματάμε το χτύπημα, συμπληρώνουμε στο μπολ το υπόλοιπο κορν φλάουερ, το αλεύρι, την μία βανίλια και το κακάο. Ανακατεύουμε και μόλις έχουμε το ζυμάρι μας έτοιμο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε και αυτό στο ψυγείο για ακριβώς τον ίδιο χρόνο.


Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε με πλάστη σε μακρόστενο σχήμα το ένα μας ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη . Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο ζυμάρι.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο ζυμαριού επάνω στο άλλο και τυλίγουμε σε ρολό,



κόβουμε τις άκρες για να το ισιώσουμε και μετά σε κομμάτια περίπου 1 εκ.


Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά  και τα πατάμε λίγο.Ψήνουμε στους 180 C στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
Εύχομαι να έχουμε ένα καλό χειμώνα με καλούς φίλους που ξέρουν να απολαμβάνουν  τον καλό καφέ και τα νόστιμα κουλουράκια.

Καλή επιτυχία !!!


2 σχόλια:

  1. αυτά τα κουλουράκια τα ΑΓΑΠΑΩ <3 πιο πολύ από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμανννννν! Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα! Τα νιώθω να θριμματίζονται στο στόμα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή