Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο




Μου αρέσουν πολύ οι πίτες αλλά και οι πίτσες! Σήμερα θα κάνουμε κάτι γρήγορο που θα μοιάζει με πίτα αλλά χωρίς φύλλο καθώς επίσης θα μοιάζει και με πίτσα χωρίς το ζυμάρι!
Μήπως σας άρεσε η ιδέα λίγο; που να την κάνετε κιόλας. Μπορείτε να βάλετε και άλλα υλικά όπως γαλοπούλα (σε κυβάκια) μπέικον που ταιριάζει και με τα μανιτάρια. Βάλτε ότι τραβάει η ψυχή σας, αρκεί να έχετε σαν βάση το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το τυρί (όποιο τυρί κίτρινο σας αρέσει).
Εάν αποφασίσετε να βάλετε κάποιο αλλαντικό με αρκετό λίπος (όπως το μπέικον) καλά είναι να αφαιρέσετε λίγο λάδι, αλλιώς θα γίνει πολύ λιπαρή η πίτα σας. 





Υλικά:

200 γρ. λευκά μανιτάρια (3-4 μεγάλα)
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 πράσινη πιπεριά  κομμένη σε μικρά κομματάκια
250 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κλωναράκια δυόσμο
5-6 φύλλα φασκόμηλο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες ή light
3 αυγά
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή edam ή gouda
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια μας για να μπορούν να ψηθούν στον φούρνο. Κόβουμε κυβάκια ή λεπτές λωρίδες τις πιπεριές.
Σε ένα βαθύ λεκανάκι αναμιγνύουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το γάλα, τα αρωματικά μας (δυόσμο, φασκόμηλο, άνηθο) που έχουμε ψιλό κόψει.

Τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά μας. 




Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο και ελαφρώς αλευρωμένο ταψάκι 23-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. 


Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.

ΕΥΚΟΛΑΚΙ ΕΤΣΙ!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




2 σχόλια: