Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σοκολατένιο brownie με καρύδα






Αυτό το γλυκάκι είναι το αγαπημένο του άντρα μου, όχι ότι υπάρχει και κάποιο γλυκό που δεν είναι το αγαπημένο του !!! Κάθε φορά που θα ρωτήσω τι γλυκό να κάνω, μου λέει ... κάτι με καρύδα ... που να έχει και σοκολάτα για να μοιάζει με bounty αλλά να μην είναι τόσο μικρό όσο το bounty !!!
Υποθέτω ότι ο συνδυασμός σοκολάτας και καρύδας είναι αγαπημένος για πολύ κόσμο. 
Εάν είστε ένας από αυτούς καλά θα κάνετε να το δοκιμάσετε. Θα το ερωτευτεί τε με την πρώτη δαγκωματιά . 
Είναι τόσο μαστιχωτό από το brownie, τόσο δροσερό από τον συνδυασμό καρύδας με κρέμα τυρί και τέλος τόσο σοκολατένιο από την γκανάζ που απλώς πεθαίνεις !!!




Για το brownie χρησιμοποίησα  έτοιμο κουτάκι γιατί ήθελα τα στρώματα από το γλυκό μου να είναι σχεδόν ίδια ( η ποσότητα ενός κουτιού είναι πολύ μικρότερη από αυτό που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας). Όταν θέλω άλλη παρασκευή φυσικά και κάνω δικό μου.
Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε κουτάκι ή δεν βρίσκετε και ακολουθήσετε μια κλασική συνταγή για brownie απλώς η βάση σας θα είναι μεγαλύτερη (περισσότερη), κατά συνέπεια και το γλυκάκι σας πιο ψιλό.


Υλικά:

1 πακέτο brownie ή κάντε μόνοι σας το brownie
300 γρ. κρέμα τυρί
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
150 γρ. ινδοκάρυδο (τρίμμα καρύδας)

Για την γκανάζ
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
290 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Θα χρειαστείτε και τα υλικά που γράφει το κουτί του brownie που είναι ένα αυγό και λίγο ηλιέλαιο.




Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς όπως λέει και το κουτάκι. Σε ένα ταψάκι 25Χ19 ή 24Χ20 βάζουμε λαδόκολλα για να καλύψουμε και τις δύο πλευρές και τοποθετούμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει του brownie. Ψήνουμε για 25-27 λεπτά το πολύ (για το brownie του κουτιού).  Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα της καρύδας.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κρέμα τυρί, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε μέσα και το τρίμμα καρύδας και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί και το τρίμμα .
Αφού έχει κρυώσει το brownie τοποθετούμε το μείγμα καρύδας επάνω από το brownie και το στρώνουμε καλά να πάει παντού φροντίζοντας να το πιέζουμε και λίγο. Μόλις τελειώσουμε το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την γκανάζ.



Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία της και αρχίζει να ψιλό πήζει την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα καρύδας, την απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για καμιά ώρα τουλάχιστον μέχρι να σερβίρουμε.




Το συγκεκριμένο γλυκάκι διατηρείται στο ψυγείο και το βγάζετε από το ψυγείο κανένα πεντάλεπτο πριν το σερβίρετε . Μπορείτε να το διακοσμήσετε και με τρίμμα καρύδας.
Και προσοχή έχει τις θερμίδες του!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ









2 σχόλια: