Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Brownie μέντας






Δρόσισε για τα καλά και τι καλύτερο από σοκολάτα!!!


Ένας από τους  καλύτερους  συνδυασμούς είναι αυτός της  σοκολάτας με μέντα!
Ότι γλυκό και να έχω φάει τόσα χρόνια αλλά ότι και να έχω κάνει πάντα καταλήγω στο να λέω, σαν την σοκολάτα δεν έχει! τώρα όταν συνδέεται με κάποιο τρόπο και η μέντα είναι η καλυτερότερη μου.Δυστυχώς 4 μήνες που περίπου κρατάει το καλοκαίρι στην πατρίδα μας περνάω ένα στερητικό γιατί η μόνο σοκολάτα που μπορώ να φάω είναι παγωτό σοκολάτα!!! Φαντάζομαι ότι όλοι εσείς που είστε λάτρεις της σοκολάτας καταλαβαίνετε πολύ καλά τι περνάω! Δεν λέω καλή η αποτοξίνωση αλλά τόσο δεν κρατάει ούτε η νηστεία πριν το Πάσχα, άσε που και σε εκείνη μια σοκολάτα υγείας μπορείς να την φας.
Έτσι που λέτε μόλις αρχίσει και δροσίζει δεν ξέρω τι να πρώτο κάνω για να αναπληρώσω τους μήνες της αποχής. Σήμερα θα κάνουμε ένα αρκετά σοκολατένιο γλυκό έτσι για το καλό ξεκίνημα του φθινοπώρου!




Υλικά:

Για το brownie
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. ζάχαρη
40 γρ. σκόνη κακάο
1 βανίλια
4 αυγά
180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
100 γρ. (1 πακετάκι) σταγόνες σοκολάτας 

Για την γέμιση μέντας
200 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. κρέμα τυρί
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 35%
4-5 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για την ganache:
90 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα







Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς . Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπήστε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά, κοσκινίστε το κακάο χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε προσεκτικά το κακάο και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα στο πολύ χαμηλό μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 
Συμπληρώστε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα το κάθε αυγό πριν ρίξετε το επόμενο.
Σταματήστε το χτύπημα με το μίξερ και ρίξτε στο μείγμα σας το αλεύρι που έχετε κοσκινίσει σιγά σιγά και στην συνέχεια το αλάτι. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα προσεχτικά, τέλος ρίξτε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα τετράγωνο τσέρκι 20x20 (ή σε κάποιο άλλο ταψάκι που να πληρεί περίπου αυτές τις διαστάσεις αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και στρώσετε και αντικολλητικό χαρτί για να ξεφορμάρετε εύκολα) που έχετε κλείσει την κάτω πλευρά του με αλουμινόχαρτο ώστε να  μην σας φύγει από τα πλάγια το μείγμα και ψήστε  για 25 λεπτά όχι περισσότερο και σας στεγνώσει άλλωστε είναι brownie και το θέλουμε ζουμερό και αφράτο. 
Μόλις τελειώσει το ψήσιμο βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει καλά πριν περάσετε την κρέμα μέντας.

Εκτέλεση για την γέμιση μέντας:
Φαντάζομαι ότι όσο θα περιμένατε να γίνει το brownie δεν πίνατε καφέ μόνο αλλά πλείνατε τον κάδο του μίξερ και το φτερό, εάν όχι μάλλον πρέπει να το κάνετε γιατί θα τα ξαναχρειαστούμε!
Ρίξτε λοιπόν στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (εκτός της άχνης) και με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και στην μεσαία μετά ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια κρέμα. Αφού έχετε μια ωραία κρέμα αρχίστε σιγά σιγά να ρίχνετε την άχνη συνεχίζοντας φυσικά το χτύπημα. Την άχνη ίσως χρειαστεί να την ρίχνετε με ένα φλυτζανάκι του καφέ για να προλαβαίνει να ενσωματώνετε στο μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο φλυτζανάκι (κάπως σαν τα αυγά που τα ρίχνουμε ένα-ένα).
Στρώστε πάνω από το brownie και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει αρκετά.




Ετοιμάστε την ganache:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά της ganache στο φουρνάκι μικροκυμάτων για 50 δεύτερα στην αρχή, ανακατέψτε τα υλικά σας και αν δεν έχουν λιώσει καλά βάλτε στην συνέχεια για 10 δεύτερα και ξανά ανακατέψτε. Λογικά επειδή έχει το βούτυρο δεν χρειάζεται πολύ περισσότερο από 60 δεύτερα. 
Ανακατεύετε συνεχώς και μόλις αρχίσει λίγο να σφίγγει απλώστε την επάνω από την κρέμα μέντας. 
Αφήστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν καταναλώσετε το γλυκάκι .


Καλή επιτυχία








4 σχόλια:

  1. Βασιλική ,φαίνεται λαχταριστό το γλύκισμα ,θα το δοκίμαζα αλλά με δυσκολεύουν τα γραμμάρια ,χρειάζονται ζύγισμα όλα τα υλικά ....Από εμφάνιση όμως είναι υπέροχο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με την Ολυμπίτσα κάτω...δεν τα πάω καλά με τα γραμμάρια, το γλυκό θα το..τσάκιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την άλλη φορά κορίτσια θα σας δώσω συνταγή με φλυτζάνια!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή