Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ταρτάκια σοκολατένια με μους φράουλας





Καλό μήνα σε όλους και καλό καλοκαίρι να έχουμε, όσο το δυνατόν πιο δροσερό!!!

Άντε λοιπόν προλαβαίνετε ακόμη τις φράουλες. Τα ταρτάκια είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, δροσερό, νόστιμο και πάνω απ΄όλα λαχταριστό και μικρό, τόσο που να μην μας προκαλεί τύψεις ... καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Εγώ θα σας το κάνω και λίγο πιο λαχταριστό μια και θα είναι σοκολατένια τα ταρτάκια!!!


Εάν θέλετε να δοκιμάσετε και κάποιο άλλο φρούτο εκτός της φράουλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή βερίκοκο. 


                           


Υλικά:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. κακάο σκόνη 
120 γρ. βούτυρο ανάλατο μαλακό (soft) από το ψυγείο
170 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανιλίνη
μισό κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι

Γέμιση

250 γρ. φράουλες
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
4-5 φύλλα ζελατίνης
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί



Εκτέλεση:

Αρχίστε  κάνοντας πρώτα τη ζύμη σας γιατί πρέπει να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν λίγο, συμπληρώστε το αυγό και τη βανιλίνη και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματήστε το χτύπημα και συμπληρώστε τις σκόνες (αλεύρι, κακάο, αλάτι) με προσοχή σε χαμηλή ταχύτητα συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. 
Αφαιρέστε, χωρίστε στα δύο το ζυμάρι και ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίξτε  με τον πλάστη φύλλο ενός εκατοστού. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάστε τις ζελατίνες.
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις τοποθετείτε  σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και βράζετε για περίπου 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε  από την φωτιά και μετά από περίπου 2-3 λεπτά στραγγίστε  τις ζελατίνες και προσθέστε τις στο μείγμα της φράουλας. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και μεταφέρετε το μείγμα σε καθαρό και κρύο σκεύος. Αφήστε μέχρι να κρυώσει. 

Αφαιρέστε  από το ψυγείο το ένα ζυμάρι και με τον πλάστη ανοίξτε το λίγο ακόμη σε πάχος μισό εκατοστό. Με ένα κουπάτ κόψτε και τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένες θήκες για muffin. Συνεχίστε και με το δεύτερο ζυμάρι την ίδια διαδικασία. Εννοείτε ότι οι λωρίδες που περισσεύουν περιμετρικά από το κουπάτ τις ξαναζυμώνεται και τις χρησιμοποιείτε.



Τρυπήστε σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 10-13 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ταρτάκια. Αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν ξεφορμάρετε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κλασική φόρμα για muffin αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την μικρή που είναι "μπουκιάς" miniature.



Μόλις κρυώσουν τελείως με ένα μαχαιράκι και με πολλή προσοχή προσπαθήστε τα απελευθερώσετε από τις θήκες, δεν είναι δύσκολο θέλει λίγη προσοχή.

Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σχεδόν σαν σαντιγί. Συμπληρώστε το μείγμα της φράουλας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα (κρατήστε λίγο σιρόπι για την διακόσμηση). Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίστε τα ταρτάκια σας και διακοσμήστε τα είτε με φράουλες είτε με φλούδες σοκολάτας.
Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση. 














2 σχόλια:

  1. Πω πω πω...σάλια τρέχουν... Σοκολάτα και φράουλα... θεεικός συνδυασμός, μόνο αυτό έχω να πω Βασιλική.... θάνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή